Каролине Возняцки претърпя една от най-тежките си загуби по отношение на класирането на противничката си, след като в среща от първи кръг на турнира в Куала Лумпур отстъпи на №186 в света Киан Ванг с резултат 6-2 6-7(1) 1-6.

21-годишната китайка започна от квалификациите, а във втория сет срещу Возняцки спаси мачбол, спечели последвалия тайбрек, а в решителната трета част даде само гейм на бившата №1. След края на двубоя Ванг определи днешния си успех като "най-голямата победа в живота си".  Следващата противничка на китайката е Патриция Майр-Ахлайтнер, информира още TennisKafe.com.

Загубата на Возняцки бе тежък удар и върху организаторите на турнира, които се надяваха бившата №1 да напълни трибуните на и без това не особено посещавания турнир в Куала Лумпур. Сега турнирът на практика се лиши от единствената си голяма звезда, която бе и единствената представителка на Топ 20 в основната схема.

Всъщност освен Возняцки, в турнира с награден фонд $235,000 участват само още едва две тенисистки от Топ 50 на света - втората поставена Шу-Вей Хсиех, която играе в момента и Анастасия Павлюченкова. Рускинята също бе на път да загуби още в първи кръг, но все пак успя да измъкне победата след  2-6 6-3 7-6(6) срещу сънародничката си Вера Душевина.