Треньорът на Григор Димитров Даниел Валверду изрази задоволството си от подобренията, които са направени в Мелбърн. Специалистът е заедно с българския състезател в Австралия за първия от годината турнир от Големия шлем.

„Поздравления за Крейг Тайли – много съм впечатлен от новите допълнения, които подобряват представянето на играчите. Покачихте летвата много за останалите турнири от Големия шлем и състезанията от АТП тура“, написа Дани Валверду в социалната мрежа Twitter.

Преди няколко дни и Анди Мъри се възхити от условията, които предлагат в Мелбърн. Според Валверду и Анди Мъри съоръженията сега са най-добрите.

Тенисистите ще имат на разположение нова зона, разположена в източната част на Род Лейвър Арина. Тя е изградена в резултат на дългогодишна работа на представителите на турнира, след проведени много консултации със самите тенисисти, архитекти и строители.

Специалната зона за състезателите се е увеличила с до 30%, със зашеметяващи пространства за тренировки, възстановяване, хранене и отмора. Те са проектирани, за да бъдат максимално комфортни, удобни и изключително луксозни.

Крейг Тайли е директорът на Откритото първенство на Австралия по тенис. През тази година наградният фонд на надпреврата ще бъде увеличен на 62,5 милиона австралийски долара, което е с около 14% повече от 2018 година. Шампионите при мъжете и жените ще получат по 2,8 милиона щатски долара. Дори загубилите в първи кръг пък ще си тръгнат с по 52 000 долара.

Григор Димитров вече води усилени занимания в Мелбърн, под ръководството на Дани Валверду и Андре Агаси, с амбицията да направи много по-силен сезон.

6 снимки