Чехкинята Тереза Смиткова е съперничка на Виктория Томова в дебюта на българката в основната схема на Уимбълдън.

Българката вече записа три победи в квалификациите, а още една най-вероятно ще ѝ донесе уникално преживяване и мач със Серина Уилямс. За целта Томова трябва да победи Смиткова, а Серина да се справи с първата си съперничка - холандката Аранча Рус.

Смиткова е 23-годишна, в момента е №167 в света, а в кариерата си е стигала до №57. Тревата е нейната любима настилка, а доказателството дойде в последните дни, когато постигна един от най-големите успехи в кариерата си. Като квалификантка чехкинята спечели ITF турнира с награден фонд 100 хиляди долара в Илкей. Тя има и една титла от категория WTA 125, а на Уимбълдън е достигала до четвърти кръг през 2014-а.

Дебютният мач на Томова на свещената трева най-вероятно ще бъде в понеделник, когато участието си ще започне и Григор Димитров.

№1 в схемата Симона Халеп започва срещу Куруми Нара, Мария Шарапова с Виталия Дятченко, Каролине Возняцки с Варвара Лепченко, а шампионката Гарбине Мугуруса с Наоми Броуди. Винъс Уилямс ще стартира с Йохана Ларшон, а двукратната шампионка Петра Квитова ще се изправи срещу Александра Саснович.

Други интересни мачове от първи кръг са:
Анжелик Кербер - Вера Звонарьова
Белинда Бенчич - Каролин Гарсия
Ализе Корне - Доминика Цибулкова
Дона Векич - Слоун Стивънс

Ако топ поставените стигнат до четвъртфиналите, то евентуалните двойки там са:

Симона Халеп - Петра Квитова
Гарбине Мугуруса - Каролин Гарсия
Каролина Плишкова - Слоун Стивънс
Елина Свитолина - Каролине Возняцки