Преди няколко дни Ашли Барти успя да завоюва своята пета титла от началото на сезона. Австралийката триумфира на надпреварата в Синсинати и още веднъж затвърди чудесната си форма.

Световната №1 безспорно ще бъде големият фаворит за трофея на започващия само след няколко дни US Open. Ашли признава, че се чувства изключително благодарна за възможността въобще да играе тенис в тези трудни времена и си пожела още много отличия до края на годината.

„Отлично знаех, че това ще е един доста труден сезон. Има редица ограничения, с които трябва да се справяме и да сме готови за всичко. Когато напуснах Австралия преди няколко месеца, бях готова за един стресиращ и изтощителен сезон. Не сбърках и си признавам, че вече се чувствам изморена от всичко това, което се случва на целия свят. Правилата са си правила обаче и ние трябва да се съобразяваме с тях. Изключителна мотивация в този момент ми дават феновете. Толкова е прекрасно да играеш пред пълни трибуни и да виждаш усмивките на хората и как те се забавляват. Безкрайно благодарна съм, че мога да се наслаждавам на тениса и отново да играя пред пълни трибуни. Ще опитам да давам най-доброто от себе си и дано продължа възходящия си път“, каза шампионката от "Уимбълдън".