Носителят на три титли от Големия шлем Стан Вавринка разкри, че основната му цел е да играе на Откритото първенство на Австралия по тенис през следващия месец.

Триумфиралият през 2014 в Мелбърн швейцарец пропусна втората част от изминалия сезон, тъй като трябваше да претърпи операция на лявото коляно.

Въпреки че все още не е напълно възстановен, 32-годишният тенисист заяви, че основният му приоритет е да участва на първия за годината турнир от Големия шлем.

„Коляното ми все още е малко сковано. Работя усилено шест дни в седмицата, но от гледна точка на тениса изоставам леко, заяви Вавринка на пресконференция в Женева. Целта ми е да играя на Откритото първенство на Австралия, дори ако не съм готов на 100% физически. Да използвам патерици всеки ден бе тежко, но от друга страна тази дълга пауза извън корта ми помогна да се възстановя психически, особено след последните няколко години, в които винаги бях на ръба“, коментира Стан Вавринка.

Вавринка ще се завърне на корта в тазгодишното издание на демонстративния турнир в Абу Даби, който ще стартира на 28 декември и ще продължи до 30 декември.

Там швейцарецът ще премери сили с Рафаел Надал, Новак Джокович, Пабло Кареньо Буста, Доминик Тийм и Милош Раонич. /БГНЕС