Шведският треньор Магнус Норман и тенисистът Стан Вавринка повече няма да работят заедно и по този начин приключват едно от най-плодотворните партньорства в тениса, обявиха от екипа на швейцарския състезател.

"След четири, повечето от които много успешни, години в кариерата на Стан Вавринка, Магнус Норман реши да не продължава работата си с тенисиста от следващия сезон", се казва в изявление на агенцията Starwingsports.

Джокович и Вавринка се завръщат на корта в Абу Даби

"Много мислих по въпроса и реших да посветя времето си на моето семейство. С две малки деца вкъщи смятам, че сега е точният момент да бъда с тях. Не бих могъл да работя с по-добър тенисист и това е едно от най-трудните ми решения, което е трябвало да взема някога", каза Норман.

"Наистина се чувствах поласкан да работя със Стан, който е един страхотен играч, а много по-важно е, че е и чудесен човек. Искам да благодаря на целия екип зад гърба му, който също много ми помагаше, допълва той..

Вавринка приключи този сезон още през лятото, когато се подложи на операция на коляното. Той е спечелил и трите си титли от Големия шлем под ръководството на Норман. Титлите му са от Австралия през 2014 година, от Ролан Гарос през 2015-а и от САЩ през миналата. Вавринка под ръководството на 41-годишния си ментор е бил и на 3-а позиция в ранглистата на АТР./ БТА