Мария Шарапова победи за пети пореден път Цветана Пиронкова в мачовете помежду им. В среща от втория кръг на турнира от Големия шлем - Ролан Гарос рускинята победи със 7:5, 6:2.

Цветана започна убедително мача и проби още в първия гейм сервиса на Шарапова, а с великолепна игра пловдивчанката затвърди пробива и поведе с 2:0. Едва в третия гейм руската тенисистка взе сервиса си и намали резултата.

В четвъртия гейм след равностойна игра Пиронкова взе сервис гейма си и поведе с 3:1. В петия гейм Шарапова си взе сервиса и отново намали разликата до 2:3. В шестия гейм Цветана не остави шансове на Шарапова и спечели на 0, за да поведе с 4:2.

В принципно важния седми гейм Шарапова изпита леки затруднения, но стигна до успеха и намали. Осмият гейм не започна добре за българката, което в крайна сметка си оказа влияние и Шарапова върна пробива, а в следващия си спечели и сервиса, за да поведе с 5:4.

В следващия гейм българската тенисистка успя да се събере и да си вземе сервирането, за да остане в сета, изравнявайки на 5:5. Шарапова сервира стабилно в 11-ия гейм и поведе с 6:5. В 12-ия гейм Пиронкова отново имаше проблеми със сервиса си и допусна да бъде пробита, а с това загуби и сета с 5:7.

На почивката между сетовете Пиронкова получи медицинска помощ, но продължи да играе. Шарапова спечели първия гейм във втория сет. Пиронкова отвърна с добър гейм и изравни на 1:1, но руската тенисистка отново успя да поведе. Цветана Пиронкова продължи да няма проблеми при своя сервис и изравни на 2:2. Последва силна игра на рускинята и тя поведе с 5:2. Пиронкова започна 8-ия гейм със сервис, за да остане в мача, но не успя като го загуби на 15, сета с 2:6, а с това и мача - 5:7, 2:6.

Така доминацията на рускинята продължава като тя има 5 победи от 5 мача, като Пиронкова има спечелен само сет.  Българката преодоля в първия кръг съпротивата на Аника Бек от Германия като се наложи да обръща двубоя. Мария Шарапова не се затрудни в първия кръг срещу Ксения Первак.