Голямата руска тенисистка – Мария Шарапова, официално анонсира ,че ще вземе участие на петте издания на подгряващите турнири надпреварата от Големия шлем – US Open. Докато обяви това, Маша сподели и за раздялата си с нейния треньор Томас Хогщед.

Рускинята тренира под ръководството на шведа от 2018-а насам, а преди това двамата бяха заедно между 2011-а и 2013-а година. С него тя оформи своя кариерен Голям шлем, след като триумфира на Ролан Гарос за пръв път.

„След Уимбълдън 2019-а година отидох в Мариестад и Барселона, за да тренирам с Хоге. Имах шанса да работя с него няколко седмици преди старта за сезона на твърди кортове. Изминаха страхотни седмици, а той ме накара да разбера какво е необходимо, за да разбера как работят най-добрите и мислят. Същевременно съзнах как ад използвам играта си, за да победя. Хоге е страхотен наставник и е работил с много добри играчи както в WTA, така и в ATP. Той не е тренирал шведски състезател, така че е забавно, че е искал да ми помогне”, коментира Маша.