Канадският тенисист Денис Шаповалов демонстрира  невероятната си форма на трева и вече е в топ 8 на Уимбълдън. Победите срещу Анди Мъри и Роберто Баутиста Агут говорят за изключително постоянство в играта на 22-годишния състезател, а самият той признава, че се чувства щастлив и удовлетворен от успехите на корта. 

Денис Шаповалов

източник: Gulliver/GettyImages

„Беше крайно време да опитам да постигна нещо значимо. Наслаждавам се на момента истински, защото играя великолепно и постигам страхотни резултати. Да спечеля срещу Роберто и Анди чисто в три сета не е никак лесно  и се чувствам удовлетворен от себе си. Не мисля много, просто гледам да върша правилните неща и всичко ми се получава. 
 
Показвам страхотен тенис и смятам, че се намирам в чудесна форма. Радвам се, че успявам да задържа  високо ниво и показвам постоянство. Това е много важно, ако  наистина искаш да се бориш за големите отличия. Вече съм част от най-добрите 8 на Уимбълдън и продължавам да гледам мач за мач. Не съм си поставил конкретни цели, но каквото и да стане, аз съм доволен от представянето си, защото записах невероятни победи и имах много хубави мигове“, коментира Шаповалов. 
 
Следващият съперник на световния №12 е поставеният под номер 25 Карен Хачанов от Русия.