Изабелла Шиникова се класира за втория кръг на квалификациите за Откритото първенство на САЩ по тенис. Българката стартира с обрат срещу седмата поставена в пресявките Аранча Рус (Холандия)- 1:6, 6:4, 6:1 след 1:41 часа игра.

Шиникова бе неубедителна в първия сет, след като допусна два пробива и загуби с 1:6. Във втората час ролите се смениха и родната представителка дръпна с 5:1. Аранча Рус обаче успя да намали резултата до 4:5 и подаваше за изравняване на геймовете. Шиникова успя да се измъкне от ситуацията и след пробив на нула изравни резултата.

В решителния трети сет българката бе повече от убедителна и стигна до категоричното 6:1, като единствено в откриващото си подаване отрази две възможности за пробив на холандката.

Не толкова успешно беше представянето на другите ни две представителки в пресявките на последния за годината турнир от Големия шлем. Елица Костова загуби от бившата номер 12 в света Янина Викмайер (Белгия) след 5:7, 4:6, въпреки равностойната битка.

Лошо беше изживяването в Ню Йорк и за първата ракета на България Виктория Томова. Тя претърпя поражение от поставената под номер 17 в пресявките рускиня Ана Калинская с 2:6, 4:6 след почти час и четвърт игра и безславно напусна надпреварата.