Руснакът Данаил Медведес си докара недоволството на публиката на Ю Ес Оупън, след като по време на победата си срещу Фелисиано Лопес от третия кръг на турнира с 7:6, 4:6, 7:6, 6:4 той показа среден пръст на публиката. 

През целия двубой Медведев беше изключително изнервен, като често се стигаше до спорове със съдията на стола Дамиен Дюмосуа, както и до хвърляне на ракети и кърпи. Това не се хареса на американската публика, която започна да освирква руснака, но той не им остана длъжен и показа нецензурния жест. 

Данаил Медведев

източник: Getty/Gulliver images

Съдията Дюмосуа не даде наказание на играча, тъй като се оправда, че е видял постъпката едва на повторенията. След края на мача Медведев беше в приповдигнато настроение и продължи да се заиграва с публиката с ироничния си тон. 

"Искам всички вие да знаете, когато заспивате тази вечер, че спечелих заради вас", коментира саркастично руският тенисист. 

"Мисля, че вашите освикрвания ще ми даде достатъчно енергия за следващите 5 двубоя. Колкото повече правите така, толкова повече ще побеждавам и ще го правя вас. Благодаря ви, хора!", завърши Медведев, който си осигури място на осминалифиналите.