Руснакът Андрей Рубльов вече е в третия кръг на Ролан Гарос, след като надви Корентен Муте с 6:4, 6:2, 3:6, 6:3. В следващия кръг Рубльов, който е седми в схемата, се изправя срещу италианеца Лоренцо Сонего в търсене на нов четвъртфинал в Париж, каквито постижения има през 2020-а и през 2022-а година.

Руснакът се нуждаеше от три часа, за да победи Муте, вкара 6 аса срещу 2 на противника, реализира 46 уинъра срещу 40. Муте направи 36 двойни грешки – със седем по-малко от руснака, но това не му помогна да спечели мача.

Срещата започна с пробив в сервиса на Муте, което осигури аванс в ранен етап за Рубльов. Руснакът продължи да доминира и във втория сет, пробивайки подаванията на 61-ия в ранглистата на АТР в третия и петия гейм. В третата част на срещата Муте отрази две точки за пробив и след маратонско разиграване в първия гейм, а след това направи пробив за 3:1. Уверената му игра нямаше как да бъде сломена от Рубльов и той си затвори сета от първата възможност за 6:3. Четвъртия сет тенисистите откриха с размени на пробив и мачът се реши в 8-ия гейм, където Рубльов направи нов пробив.

В търсене на свободно място в заключителния етап от турнира Рубльов ще играе с Лоренцо Сонего, който елиминира Юго Юмбер с 6:4, 6:3, 7:6 (7:3).