"Има доста неща, които трябва да подобря, но това е единствения начин - да спечеля първия мач. Утре предстои нов ден, тренировки, а след това нов мач. Ден след ден, стъпка по стъпка. Надявам се, че ще бъда готов", коментира испанската звезда Рафаел Надал след старта си на на Уимбълдън. 

Относно следващия си съперник - лошото момче на австралийския тенис Ник Кириос, с когото си размениха негативни коментари - Рафа Надал отказа да влиза в словесна престрелка, пише tennis24.bg. 

Кириос обяви, че Надал "не може да губи", а испанецът го критикува, че "не уважава публиката, съперника и себе си".

"Прекалено стар съм за тези неща, от твърде много години съм в тура. Вярвам в онова, което съм казал, но това е всичко. Не съм човек, който ще бъде във вражда с някого. Тук съм, за да се наслаждавам на играта, която обичам, по възможно най-добрия начин. Радвам се на възможността да бъда в игра на това великолепно място и да се насладя на хубав мач", коментира испанецът.

Относно качествата на съперника си, Надал все пак заяви: "Той е един от най-големите таланти. Много опасен играч, когато иска да играе тенис. Обичайно го прави, когато е срещу големите имена. Ще се боря за успеха, това е много труден мач за втори кръг". 

Ник Кириос обаче не пропусна да подметне коментар в свой стил, като каза, че едва ли ще седне да пие бира с Надал, но обяви, че няма търпение да излезе за двубоя и ще сбърка, ако не подходи сериозно.