Британската тенисистка Ема Радукану заяви, че не е чувствала никакъв натиск по време на Откритото първенство на Щатите. 18-годишната тенисистка спечели турнира от Големия шлем, побеждавайки 19-годишната канадка Лейла Фернандес с 6-4, 6-3.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

Радукану стана първата победителки в турнир от Големия шлем, тръгнала от квалификациите. По пътя си към титлата тя не загуби нито един сет. Ема стана първата британска победителка на Ю Ес Оупън след Вирджиния Уейд през 1968 г. Представителки на Великобритания не бяха побеждавали в турнири от Шлема от 1977 г., когато Уейд триумфира на Уимбълдън.

"Това е абсолютна мечта. Не чувствах никакъв натиск. Аз съм само на 18 години. Подхождам спокойно към всичко, което идва по пътя ми. Ето как се отнасях към всеки мач тук в САЩ. Това ми донесе трофей, така че не мисля, че трябва да променям нещо", заяви Радукану пред АФП.

"Преди всичко искам да поздравя Лейла и екипа й, тя играе невероятен тенис и отстрани някои от най-добрите състезателки в света. Нивото беше изключително високо и съм уверена, че ще играем една срещу друга в много турнири и надявам се във финали", допълни британката и благодари на екипа си за подкрепата.