Звездопадът в мъжката част на основната схема на Уимбълдън продължава с пълна сила. Поставеният под номер 17 френски представител Лука Пуй отстъпи в петсетова драма на австриеца Денис Новак. 

Непоставеният тенисист надделя с 6:4, 6:2, 6:7, 3:6, 6:2 за три часа на корта. Така той се класира за третия кръг, където ще срещне 13-ият в схемата Милош Раонич. Канадецът стигна до тази фаза след победа с три тайбрека над австралиеца Джон Милман в мач изпълнен с мощни сервиси и малко тенис, което е типично за битките на бившия №3 в света. 

Иначе Пуй започна мача разконцентрирано и допусна пробив още в първия гейм, който се оказа достатъчен на съперника му да удържи победата в този сет, дошла в крайна сметка след 6:4. 

Втората част мина по подобен начин, като този път австриецът направи освен ранния пробив и още един в завършека на частта, за да я вземе с 6:2 и да дръпне с 2:0 и да се доближи до успеха. 

Но французинът не се предаде. В третия сет пробиви нямаше и всичко се реши в тайбрек, в който едва третият минипробив за цялото му времетраене се оказа с цената на сет за Пуй и при 10:8 точки той намали резултата на 1:2. 

В четвъртата част поставеният под номер 17 реализира цели два пробива и нямаше проблем да доведе нещата до пети сет. За разлика от предишните части той беше триумф на пробивите и в крайна сметка се оказа печеливш за 171-ия в света австриец, който продължава изненадващя си поход на Уимбълдън.