Една от тенисистките с традиционно добро представяне на Уимбълдън отпадна още във втория кръг на тазгодишното издание. Бившата номер едно в света Виктория Азаренка не успя да се пребори със седмата поставена в схемата Каролина Плишкова и отпада рано-рано. 

Беларускинята има два полуфинала тук, но след завръшането си от майчинство ѝ става все по-трудно да се класира за решителните фази на турнира. Тази година тя е непоставена и затова се изправи срещу оказалото се непреодолимо предизвикателство в лицето на чехкинята. 

Плишкова взе мача за малко повече от час с 6:3, 6:3. Тя беше много сигурна в разиграванията си и за целия първи сет не даде точка за пробив на съперничката си. А реализира единствения си пробив в него за 3:1, задържа го като аванс до края на частта и комфортно я взе с 6:3. 

Във втория сет имаше отново само една тенисистка на корта. Плишкова беше безапелационна на свой сервис, а на подаването на Азаренка ѝ се откиха две възможности за брейк в два различни гейма, реализира ги и продължи напред в турнира. 

В третия кръг на турнира седмата поставена чехкиня ще има среща с 29-та в схемата Михаела Бузарнеску. Очаква се битката между двете да бъде насрочена за петъчния ден, но още няма официално потвърждение.