Официално бяха обявени поставените на Уимбълдън, а голямата новина е, че сред топ 32 при дамите е и седемкратната шампионка Серина Уилямс. Американката е под №25, въпреки че в световната ранглиста е далеч извън топ 32.

36-годишната легенда продължава своето завръщане на корта, след като през септември роди първото си дете. В последните 12 месеца 23-кратната шампионка от Големия шлем е изиграла само три турнира и е №183 в света.

Както е известно, Уимбълдън е единственият от четирите турнира в Големия шлем, който не определя поставените на базата единствено на мястото в световната ранглиста като при дамите и мъжете правилата са малко по-различни. При дамите се взима мястото във WTA ранкинга, но "Ол Инглънд Клъб" си запазва правото да прави промени, ако "е необходимо за по-балансиран жребий". 

При мъжете пък топ 32 се определя на база на местата в ранглистата, но във въпросните 32 са възможни размествания на база на представянето на трева през последните 2 години.

Уилямс е поставена едно място под Мария Шарапова, а сестра ѝ Винъс е девета. №1 в схемата е Симона Халеп, а при мъжете Роджър Федерер. Григор Димитров е под №6. Поради правилата при мъжете двукратният шампион Анди Мъри няма как да бъде поставен, а Новак Джокович е 12-и, въпреки че в ранглистата е под №17.

Голямата губеща от включването на Серина Уилямс сред поставените е Доминика Цибулкова, която е №32 в света и така остава непоставена.

"Не мисля, че е правилно. Това просто не е честно. Аз се борих и трябва да съм поставена. Аз съм бивша №4, а и защо да не съм поставена като имам това право", заяви Цибулкова още преди да разбере решението.