Както се очакваше, Роджър Федерер е поставен под №1 на Уимбълдън, а Рафаел Надал е №2, въпреки че испанецът е лидер в световната ранглиста.

Както е известно, Уимбълдън е единственият турнир от Големия шлем, в който поставените не се определят само на база на мястото в ранглистата.

При мъжете по-специално поставените 32-а се определят именно от класацията на АТР, но сред тях може да има промени, които се правят на база на представянето на тенисистите в турнирите на трева в последните два години.

Така осемкратният шампион на свещената трева Федерер заема символичната лидерска позиция в схемата. Другата промяна сред първите е това, че №6 в света Марин Чилич, който е финалист от 2017-а, е под №3, измествайки Александър Зверев и Хуан Мартин Дел Потро.

Григор Димитров, както и в ранглистата, е под №6, което значи, че в първите два кръга ще има за съперници играчи, които са непоставени. В трети обаче може да срещне някой измежду поставени 25 до 28 - Кей Нишикори, Хьон Чун, Филип Колшрайбер или Денис Шаповалов.

Други големи промени сред местата на поставените са свързани с Новак Джокович и Милош Раонич, които са съответно 12-и и 13-и, въпреки че в класацията на АТР са 17-и и 32-и.

Сред поставените обаче не е двукратният шампион Анди Мъри, който ще бъде най-коварният евентуален съперник в първите кръгове за останалите фаворити.