Световният номер 1 в тениса Новак Джокович получи похвали за представянето си не от кой да е , а от една от легендите в този спорт Пийт Сампрас. Само преди дни Джокович спечели за първи път в кариерата си турнира от Големия шлем Ролан Гарос.

Сърбинът записа името си в историята, ставайки едва третият тенисист след Род Лейвър и Доналд Бъдж, който е печелил последователно четирите турнира от Големия шлем.

С титлата в Париж Новак Джокович грабна 12-ата титла от турнирите от Големия шлем и се изравни във вечната ранглиста с австралиеца Рой Емерсън.

„Джокович е на върха. Разбра какво трябва да направи и в последните две-три години играе най-добрия тенис в кариерата си“, заяви Пийт Сампрас и добави:

„Два пъти победи Роджър Федерер на Откритото първенство на Щатите и два пъти на Уимълдън. Стига до финала на всеки турнир. Резултатите, които постига са изключителни.“

Сампрас сподели още: „Той е голям биткаджия. Много е стабилен психически. Просто е невероятен, а наистина не го очаквах в началото на кариерата му.“