Българската звезда на тениса Григор Димитров цял сезон получаваше прекрасни отзиви за играта си от легенди и специалисти, а те продължават и след края на кампанията. Поредното голямо име, което се изказа ласкаво за него е не кой да е, а великият Пийт Сампрас. 

Един от най-великите тенисисти в историята на този спорт смята, че доминацията и през 2015 г. ще продължи да е на голямото трио - Новак Джокович, Роджър Федерер и Рафаел Надал. Но българинът според него е готов да направи тази голяма крачка към тях. 

"Новак е очевидният избор за номер едно, Роджър е мотивиран да го измести, а Рафа, стига да е здрав, ще се намеси в техния стар и познат микс. Колкото и да остаряват тези момчета, те ще продължат и през следващата година да стигат напред и да печелят турнири."

"Но ако има едно име, което може да направи голямата крачка към тях, това е Григор Димтиров. Определено българинът е човекът, който трябва да се следи отблизо."

"Той вече показва знаците, но има върху какво да поработи. Според мен, все още му трябва да се научи как да печели мачовете си, но огромният му талант е налице. Не може да му се отрече това."

"И все пак, тези три момчета, които и сега са на върха, ще продължат да са доминантите. Годината ще е интересна, но те тримата ще бъдат на челните позиции в края ѝ", сподели легендарният Сампрас, който е вторият тенисист с най-много седмици на върха на световната ранглиста в историята след Роджър Федерер.