Бившият номер едно в мъжкия тенис Рафаел Надал се класира без особени затруднения за третия кръг на Уимбълдън. Той стигна до този етап след успех над американеца Доналд Йънг в три сета. Испанецът надделя с 6:4, 6:2, 7:5 за малко повече от два часа игра. 

Този мач започна перфектно за Матадора. Той проби подаването на съперника си още в първуя гейм на срещата. След това с убедителна игра на свой сервис стигна до успеха в първия сет с 6:4. Трябва да се отбележи, че в тази част Рафа даде само шест точки на съперника си при свое подаване, което означаваше, че държи уверено събитията в ръцете си. 

Анди Мъри прегази германец от Ямайка на Уимбълдън

Вторият сет се разви по огледален начин. Надал проби още в първия гейм, след което беше просто безпощаден на своя сервис. И за да му е по-лесно в достигането на аванс от 2:0, той си подпечата успеха с още един пробив в петия гейм и така след 6:2 вече се виждаше победител и в мача. 

Прави чест на Йънг обаче, че не се отказа. Той беше сравнително равностоен в третия сет, в който обаче пак се пропука в седмия гейм, когато допусна пробив. Но успя да го върне в последния възможен момент и да изравни резултата на 5:5 и да запази живи надеждите си за нещо повече в този мач. 

Но американецът веднага допусна рибрейк при подаването си, след което Надал набързо уби интригата с поредния си бърз гейм на свое подаване и всичко в този мач приключи. Така в третия кръг испанецът ще се изправи срещу 30-ия поставен в схемата Карен Хачанов от Русия.