Световният номер едно и любимец на домашните фенове Анди Мъри продължава с лекота пътя си към защитата на титлата на Уимбълдън. Той се справи сравнително лесно с родения в Ямайка германски тенисист Дъстин Браун. Шотландецът надделя с 3:0 сета (6:3, 6:2, 6:2) за по-малко от 100 минути на корта. 

Единственият по-завързан сет беше първият. В него имаше само един пробив, макар че през цялото време шотландецът опитваше да вземе подаването на съперника. Точно това се случи в осмия гейм, за да дръпне с 5:3, впоследствие взе подаването си и затвори частта в своя полза, за да дръпне с 1:0 сета. 

Убедителен Анди Мъри на старта на Уимбълдън

Оттам-нататък мачът се развиваше изцяло по вкуса на представителя на домакините, макар че вторият сет се развиваше сравнително равностойно до 2:2. След това Мъри спечели четирите следващи гейма, пробивайки на два пъти подаването на съперника и комфортно поведе с 2:0 части. 

В третия сет световният номер едно поведе с 5:1 с два пробива на сметката си и след леко отпускане в крайна сметка затвори сета и мача в своя полза при 6:2 и намери място в третия кръг на любимия си турнир. Там негов съперник ще е 28-ият поставен в схемата Фабио Фонини.