Новак Джокович е един от най-приятните личности в света на мъжкия тенис, а липсата му в последната половин година определено се усети.

За щастие на всички фенове на играта бившият №1 отново е на линия и в следващите дни ще направи официалното завръщанe на корта с участие на първия турнир за годината от Големия шлем - Аустрелиън Оупън.

А присъствието на сърбина е много добра новина и за спортните журналисти в Мелбърн. Защото Джокович не забрави за една своя мила традиция, а именно - на първата и последната пресконференция за годината да почерпи журналистите с бонбони.

Преди началото на своята среща с медиите преди старта на турнира, Джокович извади кутия бонбони и чинно мина през всички журналисти, за да ги почерпи. Ноле дори се извини, че не е бил в Лондон за Финалите на АТР и заради това е нямал възможност да спази традицията и в края на миналия сезон.

Жребият за основната схема в Мелбърн определи Джокович да срещне Доналд Йънг в първия си двубой, а във втори най-вероятно би следвал тежък сблъсък с Гаел Монфис.

Федерер започва защитата на титлата срещу словенец