Швейцарецът Роджър Федерер ще започне защитата на титлата си от Откритото първенство на Австралия с мач срещу словенеца Аляз Бедене, отреди тегленият днес жребий за основната схема на турнира.

Федерер е водач в долната половина на схемата, в която попаднаха още шесткратният шампион в Мелбърн Новак Джокович и сънародникът му Стан Вавринка, а в четвъртината на Федерер са още канадецът Милош Раонич, аржентинецът Хуан Мартин дел Потро, белгиецът Давид Гофен и чехът Бердих.

Самият Джокович ще започне пътя си с двубой с американеца Доналд Йънг, а във втория кръг е много вероятно да се изправи срещу французина Гаел Монфис.

Водачът в горната половина на схемата Рафаел Надал ще играе в първия кръг с 37-годишния Виктор Естрея Бургос, а в неговата четвъртина са още поставеният под номер 6 Марин Чилич, поставеният под номер 10 Пабло Кареньо Буста и поставеният под номер 16 Джон Иснър. В полуфиналите Надал може да играе с българина Григор Димитров, който ще трябва да преодолее по пътя си играчи като Андрей Рубльов, Ник Кирьос и Джак Сок.

Александър Зверев, който е поставен под номер 4 в основната схема, започва с мач с италианеца Томас Фабиано, а в третия кръг може да срещне по-големия си брат Миша, който ще стартира с мач с корееца Хьон Чун. /БТА