Григор Димитров напусна Уимбълдън още в първия кръг, след като беше отстранен от Стан Вавринка. Швейцарецът загуби ранкинга си заради контузията от миналата година и затова коварният жребий го противопостави на българина, който беше шести поставен в основната схема. 

Въпреки че все още търси най-добрата си форма, носителят на три трофея от Големия шлем показа силен тенис и отстрани българина. А след мача сподели и каква е рецептата за това на пресконференцията. 

"Да се движа толкова добре по корта е хубав знак. Григор е много труден опонент и никак не е лесно да го победиш. Знаех, че ще е трудно, хубавото е, че успях да го сторя", заяви Вавринка и коментира трудните за него моменти в мача, особено загубата в първия сет с 1:6. 

"Беше много трудно от психологическа гледна точка да загуба по този начин първия сет. Честно казано, бях изненадан от тази развръзка. Не играех най-добрия си тенис в началото на мача, но после се съвзех и направих голямо завръщане."

"Сега трябва да направя всичко възможно, за да съм готов за следващия си съперник. Сега всичко ще ме боли, умората ще е неописуема, но когато си победител, тялото си се възстановява по-бързо", заяви Вавринка.