Предстои последният турнир от Големия шлем за тази година - US Open. А жребият отново не беше благосклонен към българската звезда в тениса Григор Димитров, който още в първи кръг ще срещне шампиона от 2016 г. Стан Вавринка. 

Двамата са на двата полюса на "вълната". Гришо не е убедителен в изявите си и търси най-добрата си игра, докато швейцарецът най-после показа знаците, че вече навлиза във формата от времето преди тежката травма от миналата година. 

Затова, въпреки че българинът е 8-и в света, а съперникът му - 101-и, в страната-домакин на турнира очакват по-нископоставеният тенисист да продължи напред. Поне такива са настроенията в авторитетното издание Tennis World USA. 

"Колко откачено е това, че Григор Димитров и Стан Вавринка се паднаха отново един срещу друг на втори пореден турнир от Големия шлем... В ПЪРВИЯ КРЪГ!? Това е наистина тежък удар по Григор, който имаше огромна нужда от лесен жребий, за да върне сезона си в правилния коловоз."

"През миналата година българинът беше с баланс от 49 победи и 19 загуби и спечели финалния Мастърс за годината в Лондон. Но през настоящата година се мъчи ужасяващо и балансът му е 22 успеха и 15 поражения."

"И за да станат още по-ужасни нещата за него, Стан вече набира все по-голяма скорост. Та след като българинът не успя да победи швейцареца в момента, в който той нямаше ниакква увереност в себе си на Уимбълдън, то как очаквате да го направи в момент, когато Вавринка вече започва да вярва в себе си, че пак ще е старата заплаха за фаворитите", написа в анализа си на големия мач на първия кръг на US Open американското издание.