В петък вечер ще се изгарят мачовете от полуфиналната фаза на последния за годината турнир от Големия шлем – US Open. Интересното е, че със сигурност ще има американец на финала след 18-годишна пауза. Това стана сигурно, след като Франсис Тиафо се облагодетелства от контузията на Григор Димитров в техния четвъртфинален сблъсък, а сега на ½-финалите ще спори със сънародника си Тейлър Фриц.

Така за първи път от 2006-а година при мъжете ще има представител на домакините на финала на сингъл. Тогава Анди Родик победи Хуан Карлос Фереро и се класира за последното стъпало, но мечтата му за титла беше съкрушена от Роджър Федерер. Родик, обаче, е последният американски шампион на US Open при мъжете - през 2003-та година той побеждава на финала Фереро.

Миналата година Бен Шелтън прекрати американска суша на полуфиналите със своето класиране там, като младокът отпадна от Новак Джокович, който впоследствие спечели и титлата.

Победителят от Фриц - Тиафо няма да бъде фаворит във финала, ако противникът там е световният №1 Яник Синер, който първо, обаче, трябва да се справи с Джак Дрейпър.