Карлос Алкарас се озова в неудобна ситуация по време на пресконференцията си след финала на Уимбълдън. След като обсъдиха неговата победа над Новак Джокович, испанските журналисти решиха да го провокират с въпрос за присъствието на Ема Радукану на трибуните.

Испанецът многократно е показвал симпатиите си към бившата шампионка от US Open, като редовно харесва нейните публикации в социалните медии. От своя страна, Радукану е споделила, че Алкарас завинаги ще остане в сърцето ѝ, след като той прояви интерес към състоянието ѝ миналото лято, когато тя премина през две операции.

Gulliver/GettyImages
20 снимки

Това накара медиите да попитат дали Радукану е дошла специално заради Алкарас на финала, имайки предвид, че наскоро се раздели с милиардерския син Карлос Агостинели.

"Не мога да ви кажа. Предполагам, че доста хора биха дошли, за да наблюдават финала на Уимбълдън. С Новак винаги правим невероятни битки, така че определено е потенциално много красив тенис мач, който си струва да се види. Освен това тя живее в Лондон и е съвсем нормално да присъства. Аз също не бих пропуснал финал от Големия Шлем, ако имахме подобен турнир в Мурсия. Ще трябва да попитате нея дали е дошла заради мен, но се надявам да се е насладила на финала," отговори Алкарас.

Четирикратният шампион от Големия шлем успя да запази спокойствие и да отговори дипломатично на провокативния въпрос, доказвайки, че умее да се справя с напрежението както на корта, така и извън него.