Ясен е първият полуфинал на US Open, в който ще се противопоставят Григор Димитров и Даниил Медведев. Руснакът е най-добре представящият се тенисист в този сезон на твърди кортове след Уимбълдън, като загубите му са само на финали и се е устремил към това постижение и в последния за годината турнир от Големия шлем. 

Но е наясно, че няма да му е никак лесно с предпоследното стъпало в Ню Йорк. Той изрази респекта си към българския си опонент, който преодоля легендата Роджър Федерер, за да стигне първия си полуфинал на Флашинг Медоус. 

"Много се радвам за Григор. Той отново набира форма. Преди началото на турнира заемаше 78-о място в ранглистата, а сега ще се изкачи с доста места нагоре. Гледах някои от мачовете му тук и мога да кажа, че той играе невероятно."

"Загуби ли въобще сет до четвъртфиналите? Не съм сигурен. Всички знаем на какво е способен Григор, когато играе така, както умее", коментира Медведев с необходимия респект към съперника, нищо, че в момента е 5-и поставен в схемата и смятан за сигурния фаворит за победата.