Вицепрезидентът на Международната тенис федерация (ITF) Катрина Адамс засипа с похвали Цветана Пиронкова след впечатляващото й представяне на Откритото първенство на САЩ. В сряда Цвети се изправи срещу носителката на 23 титли от Големия шлем Серина Уилямс в среща от 1/4-финалите, която приключи с успех за американката - 4:6, 6:3, 6:2. Адамс беше гост коментатор на официалното радио на US Open и в минутите преди началото на мача коментира представянето на Пиронкова и шансовете й срещу Уилямс.
"Цветана Пиронкова за първи път в кариерата си е на този етап в турнира. За нея е добре, че няма публика. Серина има повече опит. Двете се познават и едва ли има с какво да се изненадат, Серина ще атакува яростно сервиса на Пиронкова, особено втория.
 
Голямо предимство за Пиронкова е страхотното й придвижване по корта. Тя ще се опитва да движи Серина, за нея ще бъде важно да държи топката и да изкара Серина от баланс. Тя трябва да отваря корта, това ще и помогне. Харесва ми как използва линиите, как движи опонентите си. Играе разумно.
 
Пиронкова има шанса, че след толкова години е в основната схема. Сега върху нея няма напрежение, тя играе абсолютно освободено. Пиронкова няма какво да губи, изкара страхотно време тук. Цветана предпочита да играе от основната линия, има страхотен първи сервис, което е от огромно значение. Не излиза много на мрежата. Пиронкова е майка, която се завръща в тениса след 3 години. И го направи по запомнящ се начин, който заслужава адмирации", коментира Катрина Адамс.
 
Похвалите към Цвети продължиха по време на двубоя със Серина, както и след срещата.