Най-голямата от сестрите Малееви - Мануела смята, че Цвети Пиронкова има шанс за голям прогрес в ранглистата при жените. През 1985 г. най-успешната тенисистка на България достига до №3 в света, като освен това е единствената, печелила турнир от Големия шлем – US Open на смесени двойки с Том Гъликсън (1984 г.).
"Цветана Пиронкова може да постигне и по-високи цели. На четвъртфинала срещу Серина Уилямс не й достигна малко сила и свежест, аз  дори очаквах да я видя по-уморена. Бих си пожелала тя да продължава да играе с удоволствие, както на Ю Ес Оупън. Тогава има огромен шанс да се изкачи в ранглистата.
 
С играта си в момента тя със сигурност се приближава до нивото на най-добрите си мачове. Освен това играе с много по-малко напрежение. Все пак има в живота си и друго много важно нещо – нейният син, така че и да загуби мач, това няма как да е по-важно от това да е до детето си. Майчинството има много плюсове, минусът е, че трябва да успяваш да се справяш с няколко неща – като всяка работеща майка", заяви Мануела Малеева пред Хоризонт.
 
Тя коментира и санкцията на Новак Джокович, която продължава да е водеща тела в световиня тенис.
 
„Нямаме право да си изпускаме нервите по този начин. Наказанието е по правилника и никой не може да го избегне, дори и световният номер едно", смята Малеева.