Световната номер две Арина Сабаленка достигна до втори пореден финал на US Open, побеждавайки представителката на домакините Ема Наваро, за да се доближи на една победа от третата си титла от Големия шлем.

Двукратната шампионка от Откритото първенство на Австралия Сабаленка триумфира над 13-ата поставена американка с 6:3, 7:6 (2) и на финала в събота ще се изправи срещу друга представителка на САЩ Джесика Пегула.

Снимки: Gulliver/GettyImages
85 снимки

Живеещата във Флорида беларускиня, която миналата година в Ню Йорк отстъпи на американката Коко Гоф, използва силата си, за да спечели първия сет. Въпреки че американката успя да върне тмени ранен пробив, 26-годишната беларускиня отново излезе проби  в шестия гейм, а след това си осигури откриващия сет с 6:3 и 16 уинъра, два пъти повече от Наваро.

Сабаленка поведе с 3:2 с пробив във втория сет, а Наваро трябваше да спасява още точки за пробив, за да не се стигне до изоставане от 2:5. Това вдъхна нов живот на американката, която на свой ред проби Сабаленка, когато съперничката ѝ сервираше за мача, изравнявайки за 5:5. Тя дори се наслади на минибрейк в тайбрека, преди Сабаленка да обърне резултата и в крайна сметка да стигне до победата.

По този начин беларускинята ще играе с Пегула на финала на US Open, който е в събота.