Роджър Федерер обеща, че ще бъде „безстрашен”, когато излезе да играе срещу стария си съперник Рафаел Надал за 39-и път на полуфинал помежду им на Ролан Гарос идния петък. След като се завърна на турнира след четиригодишно прекъсване, Федерер се справя прекрасно на сезона на клей през 2019-а, а на 1/4-финалите, побеждавайки Стан Вавринка в четири сета. По този начин ФедЕкс остава при последните четири за пръв път от седем години насам.

Надал води с 23-15 в срещите с Федерер, като е спечелил всички мачове срещу швейцареца на Ролан Гарос. Последният датира от 2011-а година и е взет от Краля на Клея в четири сета.

Изминаха пък десет години, откак за последно Федерер победи Надал на клей – на финала на Мадрид Оупън.

„Срещу всеки играч има шанс. Точно в това всеки трябва да вярва, когато се изправя срещу Рафа. Всеки е наясно, че е трудно, но нищо не се знае. Трябва да играя феноменално, а той да изпитва трудности. Може би дори да има вятър, дъжд, десет дена отлагане на мача за дъжд”, сподели Федерер с усмивка.

Красота: Федерер срещу Надал на Ролан Гарос

„За мен да играя срещу Рафа Надал не е лесно. Много съм щастлив, че ще играя срещу него, тъй като трябваше да измина пет мача дотук. Ако искаш да постигнеш нещо значимо на клей, трябва да победиш Надал, защото той е много силен тук”.

„Наясно бях с това, когато знаех, че ще играя на Ролан Гарос и се надявах това да стане. Ако съм мислил друго, по-добре да не се бях записвал. Мисля, че тази нагласа ми помогна да стигна толкова далеч в турнира”, допълни още Роджър Федерер.

„Нужно е да бъда безстрашен във всеки един аспект срещу него. И това ще направя в петък”, коментира още Федерер след успеха над Стан Вавринка.