Ролан Гарос 2019 за пореден път ще зашемети феновете на тениса, след като на полуфиналите в тазгодишната надпревара ще наблюдаваме абсолютната класика между Роджър Федерер и Рафаел Надал.

Швейцарецът постигна четирисетова победа над сънародника си Стан Вавринка, след като го надви със 7:6(4), 4:6, 7:6(5), 6:4 за три часа и 40 минути престой на корта.

Срещата между Вавринка и Федерер оправда очакванията от феновете, след като видя два трайбрека, в които Федерер надделя, а между тях Вавринка спечели един сет. Все пак в четвъртата част пробив в края реши изхода на мача, за да се стигне до мач срещу 11-кратния носител на титли от Ролан Гарос.

Рафа Надал пък се класира за 12-и път на полуфиналите на турнира на Мускетарите, след като надделя с 3:0 сета над №7 в света Кей Нишикори за малко под два часа игра. Защитаващият трофея Матадор спечели отделните части с 6:1, 6:1, 6:3. В третия сет дуелът между двамата бе прекъснат, след като тъмни облаци надвиснаха над тенис комплекса в Париж. Все пак след час и 51 минути игра Надал затвори сета и де факто мача, за да си осигури за пореден път мач с Роджър Федерер.

30 снимки