Днешният ден на US Open обещава да бъде изпълнен с напрежение и вълнуващи моменти, тъй като ще станат ясни имената на първите четвъртфиналисти на турнира. Един от най-очакваните мачове е този между българската звезда Григор Димитров и руския топ тенисист Андрей Рубльов. Двамата ще се изправят един срещу друг на Артър Аш, като срещата се очаква да започне в 19 часа българско време.

Но това далеч не е единственият интересен сблъсък за деня. Още двама представители на топ 10 ще влязат в действие. Александър Зверев, който след отпадането на Новак Джокович и Карлос Алкарас се превърна в един от топ фаворитите за титлата, ще се изправи срещу Брендън Накашима. Американецът се прояви като истинска сензация, след като елиминира Холгер Руне и Лоренцо Музети, и сега ще се опита да продължи своята победна серия. Зверев има предимство в директните двубои, като е спечелил и двата си мача срещу Накашима, но този път местният любимец изглежда готов да поднесе нова изненада.

Каспър Рууд, световният номер 8, ще има нелеката задача да преодолее Тейлър Фриц в мач, който също се очаква с голямо нетърпение. Рууд има положителен баланс срещу Фриц, но американецът, който не е загубил нито един сет до момента в турнира, ще търси реванш и път към четвъртфиналите.

Не по-малко зрелищен се очаква да бъде и двубоят между Франсис Тиафо и Алексей Попирин. Двамата са в отлична форма, след като постигнаха големи победи в предишните кръгове, съответно срещу Бен Шелтън и Новак Джокович. Това ще бъде първа среща между тях, а феновете могат да очакват истинско шоу на корта.

Днешният ден на US Open обещава много емоции, и феновете на тениса могат да очакват страхотни мачове от най-висока класа.

Програмата за US Open днес:

Arthur Ashe Stadium (начало: 19:00)

Андрей Рубльов - Григор Димитров
Ема Наваро - Коко Гоф (не преди 21:30)
Франсис Тиафо - Алексей Попирин (не преди 02:00)
Кинуен Женг - Дона Векич (не преди 04:00)

Louis Armstrong Stadium (начало: 18:00)

Яфан Уанг - Паула Бадоса
Каспър Рууд - Тейлър Фриц (не преди 20:00)
Брендън Накашима - Александър Зверев (не преди 23:30)
Елизе Мертенс - Арина Сабаленка (не преди 01:30)