Тази нощ предстои да научим двете финалистки на US Open, като и двата полуфинала при дамите ще се проведат във вечерната сесия на турнира. Първи на корта ще излязат Ема Наваро и Арина Сабаленка. Наваро, американката не трябва да бъде подценявана, особено след като елиминира действащата шампионка Коко Гоф. В 1/4-финала си срещу Паула Бадоса, Наваро се върна от 1:5 във втория сет, което демонстрира нейната борбеност. Тя ще разчита на огромната подкрепа от публиката на "Артър Аш", която изигра ключова роля в миналогодишния финал, когато Сабаленка загуби.

От своя страна, световната №2 Арина Сабаленка изглежда като най-сериозната фаворитка за титлата от началото на турнира. Шампионката от Синсинати е в серия от 10 поредни победи и доминира над съперничките си, като в миналия мач разгроми олимпийската шампионка Кинуен Жанг с 6:1, 6:2. Въпреки че Сабаленка победи Наваро в последователни сетове на Ролан Гарос, американката надделя над нея по-рано през сезона на Индиън Уелс, турнир с условия по-близки до тези на US Open.

Вторият полуфинал ще противопостави Каролина Мухова и Джесика Пегула. Чехкинята достигна до този етап на турнира без загубен сет и след завръщането си от тежка операция на китката, изглежда по-силна от всякога. През седмицата тя победи именити съпернички като Наоми Осака и Жасмин Паолини. Пегула, от своя страна, елиминира световната №1 Ига Швьонтек и е спечелила 14 от последните си 15 мача. Във втория кръг на Синсинати тя надви именно Мухова в 3-сетова битка.

Ще бъде интересно да видим дали американките ще се поздравят с изцяло местен финал или някоя от чехкинята и Сабаленка ще наруши техните планове.

Програма на "Артър Аш" за четвъртък срещу петък (начало не преди 02:00 часа):

1. Ема Наваро - Арина Сабаленка
2. Джесика Пегула - Каролина Мухова (не преди 03:30 часа)