Арина Сабаленка се класира за 1/8 финалите на US Open, след като преодоля сериозното предизвикателство на Екатерина Александрова с резултат 2:6, 6:1, 6:2. Световната номер 2 се нуждаеше от 1 час и 42 минути, за да постигне победата и да си осигури сблъсък с бившата си партньорка на двойки, Елизе Мертенс, с която са шампионки от Ню Йорк през 2019 година.

Александрова, световна номер 31, започна силно мача, показвайки защо е спечелила три от предишните си шест двубоя срещу Сабаленка. Рускинята се възползва от грешките на белорускинята и спечели първия сет след серия от четири поредни гейма. Във втората част Сабаленка обърна хода на играта, като отрази два брейкбола в първия си сервис гейм и влезе в серия от спечелени геймове, като загуби само един гейм за целия сет.

В решаващата трета част силите на Александрова изглеждаха изчерпани, докато Сабаленка продължи да доминира с агресивния си стил на игра. Белорускинята поведе с 5:0, преди Александрова да спечели един гейм, но опитът и концентрацията на Сабаленка ѝ позволиха да затвори мача и да продължи напред в турнира.