От Посолството на САЩ в София отправиха специален поздрав към Цветана Пиронкова, която за първи път в кариерата си, при това след 3-годишно отсъствие от корта, се класира за 1/4-финалите на US Open. Там тя ще срещне легендата Серина Уилямс, а мачът им е тази вечер от 19:00 часа българско време.

Gulliver/GettyImages
18 снимки


"Посолството на САЩ в София поздравява Цветана Пиронкова за достигнатия за първи път в кариерата й четвъртфинал на US Open. Това е невероятен успех и е още по-забележителен, защото идва след тригодишно отсъствие. Успех, Цвети! #СилатаЕВТеБ"

Днес чаровната пловдивчанка се изправя срещу легендарната Серина Уилямс, като залогът ще бъде място на полуфиналите в турнира. Двубоят започва в 19:00 часа българско време на централния корт "Артър Аш" в Ню Йорк.

До момента Цвети записа победи в два сета над Людмила Самсонова, Гарбине Мугуруса и Дона Векич, както и успех в три сета над Ализе Корне.

Пиронкова и Уилямс имат 4 двубоя до момента, които са спечелени от американката. За последно те премериха сили на силния турнир в Синсинати през 2015 г.