Жасмин Паолини може и да е загуби втория си пореден финал на шлема, но сезонът, който италианката преживява, я прави неоспорим фаворит на всяки турнир, на който участва. Следващата седмица тя ще се изкачи на петото място в световната ранглиста, като потвърждава статута си сред най-добрите в този спорт.

Въпреки загубата си от Барбора Крейчикова, Паолини не изгуби усмивката си. В своята реч след мача тя благодари на публиката и поздрави съперничката си:

"Привет на всички! Благодаря на хората, които дойдоха! Да видя този стадион пълен и да бъда на корта пред вас беше невероятно изживяване! Искам на първо място да поздравя Барбора! Играеш толкова красив тенис. Наистина заслужен успех за теб и за твоя екип."

Само преди няколко седмици Жасмин беше финалистка на Ролан Гарос и стана първата италианка в историята на Уимбълдън, която достигна до финала за титлата. 

"Последните два месеца бяха наистина изключителни за мен. Искам да благодаря на моето семейство и на моя екип, които винаги са вярвали в мен и са ме подкрепяли. Публиката беше невероятна през тези две седмици! Изпитах много положителни емоции и усетих огромна подкрепа и любов от страна на феновете. Беше невероятно изживяване за мен!", сподели младата италианка.

Със своята завладяваща усмивка и невероятно добродушно отношение, Жасмин Паолини спечели сърцата на феновете и остави назбравими спомени във всеки тенис фен. Въпреки разочарованието от загубата, тя продължава да се усмихва и да се радва на своите успехи:

"Сега съм малко тъжна, но аз продължавам да се усмихвам, защото все пак за мен това е един добър ден - това да бъдеш на финала на Уимбълдън е нещо голямо."