След като през миналата година, Откритото първенство по тенис на Съединените Щати се проведе без фенове, в настоящото издание на турнира публиката се завърна по трибуните. От американската тенис асоциация обявиха, че са изключително доволни от посещаемостта през 2021 година. Общо 631 134 души успяха да се насладят на тенис емоциите в Ню Йорк през отминалите 2 седмици. 
 
Завръщането на публиката със сигурност е нещо прекрасно за целия световен спорт, тъй като свикнахме да гледаме многобройни спортни събития пред празни трибуни в продължение на година и половина. Тенисът не прави изключение, като много от играчите вече споделиха, че  с фенове по кортовете се играе много по-лесно и изживяването е съвсем различно, нещо, което е напълно нормално. 
 
Все пак организаторите на завършилия само преди няколко дни последен турнир за годината от „големия шлем“ разкриха, че зрителите са по-малко отколкото през  2019 година. Това обаче се дължи на факта, че доста по-малък брой хора от чужбина пътуваха до Сащ за настоящото издание на  US Open.  В повечето държави все още има строги правила заради пандемията от коронавирус, но от гледна точка на феновете, нещата са доста по-добре в сравнение с миналата есен, когато редица турнири и спортни състезания се проведоха без публика