Григор Димитров победи Душан Лайович с 3:0 сета на старта на Уимбълдън. По традиция всеки победител дава кратко интервю на корта, непосредствено след мача. 

Българинът не направи изключение, а ето как премина интервюто на първата ни ракета: 

„Ако мога да броя правилно, това е твоят 14-ти Уимбълдън. Също така отново си в топ 10. Може ли да се каже, че старееш като хубаво вино?“, попитаха Григор.

А българинът отговори с усмивка:

„Никога не съм опитвал алкохол, така че не знам, но ако казвате така, ще го приема. Напоследък получавам този въпрос много често. Просто искам да изясня нещата, това не е случайност, бил съм там и преди. Влагаш много работа през годините. Никога не знаеш кога може да пожънеш плодовете на труда си. Много съм благодарен за мястото, на което се намирам в момента. Ценя всеки един мач, който играя, независимо дали печеля или губя. Загубата боли много повече, отколкото преди 10 години. Затова не искам да губя. Боря се колкото мога. Правя всичко по най-добрия начин, който мога. Не съжалявам за нищо. Независимо дали съм на 33, 35 или 37, кой знае дали ще играя тогава, ако все още се наслаждавам на играта, ще бъда повече от щастлив да играя за себе си. Но също и за вас. Благодаря ви много за подкрепата през годините.“

 

Във следващия кръг българинът ще играе с Кристиан Гарин от Чили или китайския тийнейджър Шан Джънчен. Първият поставен съперник на българина може да бъде номер 22 Адриан Манарино (Франция).