Българската звезда в световния тенис - Григор Димитров, стартира участието си на третия за годината турнир от Големия шлем „Уимбълдън“. Първото препятствие за хасковлията е 56-ият в света сърбин Душан Лайович, като двамата ще излязат на корта в 13:00 часа българско време в първия двубой на Корт 2.

Димитров има две победи и една загуба срещу Лайович до момента, като нито един от мачовете не е бил на трева. Григор е поставен под номер 10 в основната схема, като при успех над сърбина ще играе с Кристиан Гарин от Чили или китайския тийнейджър Шан Джънчен. Първият поставен съперник на българина може да бъде номер 22 Адриан Манарино (Франция), а други потенциални съперници в трети кръг са ветераните Стан Вавринка от Швейцария и французинът Гаел Монфис.

Българинът се намира в четвъртината на номер 1 в света – Яник Синер от Италия, като двамата могат да се изправят един срещу друг на ¼-финалите. В тяхната половина е също шампионът миналата година в Лондон - испанецът Карлос Алкарас

Григор ще играе общо за 14-и път на „Уимбълдън“, като първото му участие датира от 2009-а година, когато губи в първи кръг като квалификант. Най-доброто му класиране идва през 2014-а година, когато отстъпва на Новак Джокович в полуфиналната фаза на турнира след силно представяне. Миналата година Григор отпадна на осминафиналите.