13-кратният шампион на "Ролан Гарос" Рафаел Надал съобщи преди минути, че няма да играе на US Open, както и на оставащите турнири до края на сезона.

Решението на испанеца е продиктувано от контузията в стъпалото, която се появи по време на участието му във Вашингтон по-рано този месец, където загуби изненадващо още във втория си мач от Лойд Харис.

Тази вест идва едва 5 дни, след като неговият колега Роджър Федерер също информира тенис обществеността, че няма да се появи повече на корта за тази година, тъй като ще претърпи нова операция на коляното.

По този начин основната схема в Ню Йорк още повече оредява, тъй като извън строя поради различни травми са още първенецът от 2009 година Хуан Мартин Дел Потро, този от 2016 година Стан Вавринка и настоящият шампион Доминик Тийм.

"Здравейте всички! Искам да ви информирам, че за жалост трябва да сложа край на сезон 2021.

Честно казано страдах повече отколкото трябва със стъпалото ми в последната година и имам нужда да си взема известно време. След като го дискутирах с екипа и семейството си, бе взето това решение и смятам, че е начинът, по който да продължа напред, опитвайки се да се възстановя.

Това е година, в която пропуснах неща, които значат много за мен, като „Уимбълдън“, Олимпийските игри, сега US Open, както и други състезания, които също са важни за мен. С оглед на факта, че през последните 12 месеца нямах възможността да тренирам и да се готвя, както и да играя по начина, който обичам, сметнах че това, от което се нуждая е време.

Не е нова контузия. Това е травма, която имам от 2005 година и не ми е попречила да развивам спортната си кариера през всичките тези години. Истина е, че бе сезон, в който нещата не се получиха така както трябва, както всички желаем и е време за решения, търсейки малко по-различен тип лечение в търсене на лечение, за да се намери ключът за този проблем.

Ентусиазиран и склонен съм да сторя каквото е нужно на всяка цена да си върна най-добрата форма, за да продължа да се състезавам за нещата, които ме мотивират и тези, които съм постигнал през всички тези години. Ще работя възможно най-здраво, за да се възстановя.

Благодаря за цялата ви подкрепа, разбиране и привързаност, които са много важни особено в тези трудни времена. Обещавам ви, че ще работя усилено, за да опитам да продължа да се наслаждавам на този спорт за още известно време.

Голяма прегръдка за всички", каза 20-кратният носител на титли от Големия шлем в Инстаграм.