Григор Димитров ще се изправи срещу Талон Грийкспор тази вечер в двубой от третия кръг на Откритото първенство на САЩ. Най-добрият ни тенисист играе с нидерландеца в трети мач от програмата на Корт номер 17, който се очаква да започне не преди 21:00 часа българско време.

Деветият в схемата Димитров записа две чисти победи до момента, надигравайки последователно французина Кириан Жаке и Ринки Хиджиката от Австралия. Любопитното е, че двубоят на Григор с Хиджиката също беше на Корт номер 17, а 33-годишният хасковлия постигна успех с 6-1, 6-1, 7-6 (4).

Грикспор, който е 40-и в световната ранглиста, също няма загубен сет до момента, след като отстрани последователно Сумит Нагал от Индия и 21-ия в схемата Себастиан Баес. Аржентинецът се отказа в началото на втория сет.

Това ще бъде първи мач между Димитров и Грикспор. Българинът се бори за участие на четвърти осминафинал в Ню Йорк, а за целта трябва да преодолее нидерландеца. Ако го стори, в следващата фаза го чака един измежду Андрей Рубльов (6) или Иржи Лехечка (32). / БГНЕС