Двукратната шампионка от Големия шлем Наоми Осака демонстрира отлична форма при завръщането си на US Open, побеждавайки Елена Остапенко с 6:3, 6:2 в сблъсък между две шампионки от Големия шлем.

След едногодишна пауза, заради майчинство през 2023 г., японската тенисистка се завърна на корта в Ню Йорк и бързо показа, че е готова за нови успехи. Осака играеше уверено и стратегически, докато Остапенко срещна трудности със своите грешки, включително шест двойни и 21 непредизвикани.

Веднага след като Наоми Осака стъпи на корта на US Open, не можеше да се избегне забележителната  визия на японската тенисистка. Тя привлече вниманието не само със своето изключително представяне, но и със светло зелената си тенис рокля, която се оказа в синхрон с последните модни тенденции.

Важно е да се отбележи, че Осака е избрала този нюанс на ярко зелено повече от година преди той да стане популярен, като част от тенденция, обозначаваща безпардонното изразяване на собственото си Аз.

В следващия кръг Осака ще се изправи срещу чехкинята Каролина Мухова. С победата си, бившата номер 1 в света показа, че е готова да продължи напред и да се бори за нови трофеи.