Световният номер 2 Рафаел Надал успокои феновете си, че се чувства в добра физическа форма след победата си над Диего Шварцман с 6-4, 7-5, 6-2 в четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ. Испанският тенисист на два пъти бе третиран от физиотерапевта на корта, заради схващания на ръцете, но увери, че проблемът не е сериозен.

"Чувствам се добре. Днес бе много влажен ден, много тежко време. Имах малко схващания на ръцете в края на втория и началото на третия сет, но тялото ми е в добра форма. Нямам сериозни проблеми, просто имам нужда да поспя след този дълъг и уморителен ден. Но вярвам, че ще съм в добра форма за полуфинала", коментира Надал, който ще се изправи срещу италианеца Матео Беретини в спор за място на финала.

"Днес направих стъпка в правилната посока, този мач ми дава увереност. Спечели два поредни мача срещу тежки опоненти. Трябваше да вдигна нивото и вярвам, че успях да го направя. Достигнах полуфиналите на всички турнири от Големия шлем и това означава много за мен, щастлив съм", допълни трикратният шампион.

Полуфиналите при мъжете на Ю Ес Оупън ще се играят в петък вечерта. /БГНЕС