Световният номер 2 Рафаел Надал победи с категоричното 6:4, 7:5, 6:2 сета аржентинеца Диего Шварцман в последен четвърфинален сблъсък при мъжете на Ю Ес Оупън. Испанецът постигна победа за малко по-малко от 3 часа игра, а следващият опонент за Матадора ще е приятната изненада от Италия Матео Беретини. 

Надал започна по феноменален начин двубоя, печелейки първите 4 гейма в мача и повеждайки с 2 пробива аванс. По средата на първия сет дойде обаче спад в играта на големия шампион, като Шварцман на свой ред записа серия от 4 поредни гейма, за да върне сета в изходна позиция. Все пак при 5:4 испанецът отново проби сервиса на противника и затвори сета при 6:4. 

Втората част протече по абсолютно същия сценарий. Надал отново поведе убедително, натрупвайки аванс от два пробива при 5:1. Шварцман обаче отново не се даде без бой и повтори героизмите от първата част, връщайки резултата до 5:5. За да може обаче всичко да е наистина същото като в първия сет, 18-кратният шампион от турнири на Големия Шлем отново проби в последния гейм на частта, печелейки сета със 7:5. 

Третата част премина протоколно, след като силите на нисичкия аржентинец бяха привършили окончателно. При 3:2 в своя полза Надал настъпи педала на газта и с нови 2 пробива затвори сета при 6:2, за да си осигури полуфинален сблъсък с италианецът Беретини.