Българският мениджър на най-добрия ни тенисист Григор Димитров – Георги Стоименов бе категоричен, че Гришо ще извлече нужните поуки от епичния полуфинален мач на Откритото първенство на Австралия срещу Рафаел Надал.

„Всъщност загубили няма в подобен мач. Вярвам, че тази загуба ще бъде от полза за развитието на Григор и ще му се отрази добре. Осъзнаването на това, което е станало обикновено идва малко по-късно. Естествено трудно може човек да реагира правилно. Всеки се изправя пред това нещо. Григор ще продължи напред, това е положението. Той самият каза, че ще извлече правилните поуки”, заяви Стоименов в студиото на „Събуди се” по NOVA.

„Ясно е, че на този етап от турнирите от Големия шлем са територия, до която малко хора достигат. Надал е играл много пъти на това ниво, а за Григор е едва втория полуфинал. Вярно е, че Григор играе най-добрия си тенис. Дори миналата година вярвахме, че той играе по-добър тенис от този през 2014-а година например. Ние сме с ясното разбиране, че това, което се случва с Григор е въпрос на натрупване”, коментира още Георги Стоименов и добави:

„Ние бяхме в положение, в което трябваше да намерим треньор за Григор. Процесът е много труден, защото това е индивидуален спорт и химията между тях е от значение. Прави се списък с възможности и се отсяват един по един.”

Стоименов не разкри кога Григор пристига в София за участието си на силния тенис турнир в столицата. „Не мога да кажа кога си идва, но ще дойде навреме. Мисля, че Григор има професионално отношение. София и България са важни, но той просто трябва да се отнесе към този турнир като към всеки турнир. Излишното напрежение от домашната игра, няма да бъде полезно за него. Не е като във футбола с агитки и т.н.”

Попитан за неучастието на Григор в софийския турнир през миналата година, Георги Стоименов отговори: „Имаше критики наистина и те бяха неоснователни. Бяха на една непрофесионална основа и бяха във връзка с други интереси. Ние казахме ясно тогава, че Григор няма да играе в София първата година. Казахме го навреме. Всеки беше информиран за това нещо. Турнирът беше в седмицата след Откритото на Австралия. Ако Григор беше играл финал утре, той трябваше в понеделник да е в София.”

Григор Димитров идва за второто издание на Garanti Koza Sofia Open. Освен него в България ще играят още - Давид Гофен, Доминик Тийм, Роберто Баутиста Агут и сърбинът Виктор Троицки. 

Жребият ще се тегли на 4-ти февруари в събота в 15 часа. Наградният фонд на турнира е около почти половин милион евро.

Победителят ще добави към актива си и 250 точки. 


Ще присъстваш на АТП турнира в София и ще подкрепяш Григор Димитров? Направи ни съпричастен с твоите емоции!

Прави интересни снимки и видеа от случващото се в "Арена Армеец" и ги споделяй с хаштаг #gong, за да направиш всички част от твоята емоция!

Споделяй с нас с хаштаг #gong !