Експертът на Евроспорт Матс Виландер даде своята прогноза за предстоящия 1/4-финален сблъсък на US Open между Цветана Пиронкова и Серина Уилямс. Носителят на седем титли от Големия шлем смята, че американката е твърд фаворит и няма начин Пиронкова да поднесе нова изненада в Ню Йорк.

„Това е невероятна възможност за Уилямс. Не мисля, че има някакъв начин да загуби от Пиронкова. Тя играе чудесно винаги, когато има нужда да е агресивна, и ако има малко повече време за отиграване на топките, както очаквам да се случи срещу Пиронкова, ситуацията ще бъде перфектна за нея. Серина играе все по-добре и не виждам кой би могъл да я спре, освен може би Осака. На Уилямс ѝ остават три тежки мача до трофея, но мисля, че ще се справи“ заяви шампионът на US Open за 1988 г.

„Мисля, че Серина е способна да играе дори още по-добре, отколкото в момента. Сервисът ѝ е добър и почти през цялото време държи инициативата по време на мачовете. Изглежда чудесно на корта, но мисля, че все още има място за подобрение“ добави Виландер.