Франсис Тиафо впечатли мнозина с представянето си на US Open. Американецът достигна до полуфиналите, където бе елиминиран от бъдещия шампион, а вече и световен номер 1 Карлос Алкарас, след драматичен мач и 5 сета.

Една от големите легенди на световния тенис Крис Евърт засипа с множество комплименти 24-годишния тенисист. Според американката нейният сънародник е постигнал нещо наистина страхотно и рано или късно той ще спечели US Open.

„Всички американци трябва да се гордеем с Тиафо и с това, което той постигна. Франсис имаше някои забележителни мачове и накара цялата страна да се гордее с него. Американският тенис имаше нужда от подобно избухване и това ни дава надежда за още по-добри времена. Смятам, че един ден Франсис Тиафо ще триумфира на Откритото първенство на САЩ и ще направи милиони американци щастливи.

Оттук нататък е важно просто да продължи да работи, защото както добре се вижда, когато той е постоянен, може да постигне велики неща“, каза бившата световна номер 1 и носителка на 18 титли от Големия шлем.